Aurinkotuuli RPG
koiraeläinroolipeli
Hahmonluonti
Aurinkotuulessa ei ole hahmohyväksyntää. Luotamme että pelaajat osaavat tehdä peliin sopivia hahmoja annettujen ohjeiden mukaan. Voit siis pistää hahmosi suoraan foorumille. Jos jokin epäillyttää hahmotiedoissa, niin voit aina kysyä ylläpidon tai muiden pelaajien mielipidettä!
Hahmotiedot ovat vapaamuotoisia eikä niiden pituudella ole väliä - voit kertoa kaiken mahdollisen hahmostasi tai sitten jättää suuren osan nähtäväksi peleissä. Alla on lista asioista, jotka ainakin olisi hyvä löytyä tiedoista.
Linkki hahmokorttiin (PAKOLLINEN!)
Nimi
Ikä & syntymävuosi (Ikä koirien iässä. Roolipelin nykyvuosi on aina meidän vuosilukumme, mutta 2000-luvun sijaan 1800-luku, esim. 2018 olisi 1818)
Sukupuoli
Maine & vaikutelma
Lauma (jos on)
Kuva (Piirretty tai kuvapohjaan väritetty. Varmista, että sinulla lupa käyttää kuvaa!)
Ulkonäkö (Susien säkäkorkeus 60 – 90 cm, koirien säkäkorkeus riippuu rodusta, 90 cm on koirillakin maksimi. Minimikorkeutta ei ole, mutta esim. chihuahuan kokoinen koira ei välttämättä selviäisi Aavalla.)
Luonne
Menneisyys
Hahmotietojen lisäksi jokaisella hahmolla tulee olla Hahmokortti!
Hahmotietoja luodessa mieti siis myös hahmosi Pisteet, jotka pistät hahmokorttiin.
Hahmokortti
Aurinkotuulessa on otettu käyttöön hahmoille omat hahmokortit. Nämä saattavat olla tuttuja ARPG-pelaajille (Art roleplaying game) “trackereina”. Tarkoituksena on jäljittää ja pysyä kärryillä hahmosi toiminnasta ilman, että sinun tarvitsee päivittää jatkuvasti hahmon esittelyä. Kätevää, eikö?
Trackeriin päivitetään hahmon kannalta yleensä useasti päivittyviä asioita, jotka eivät sinällään kuitenkaan liity hahmon tietoihin. Hahmokortti antaa mielikuvan hahmosi nykytilanteesta Aurinkotuulessa ja auttaa vastapelaajia hahmottamaan suhdetta omiin hahmoihinsa. Voit koodata itsellesi kortin tai käyttää Aurinkotuulen valmista koodipohjaa.
Hahmokortissa olevat tiedot on tarkoitettu pelaajille ja niiden tietoja ei voi käyttää vastapelaajan hahmon tietäminä peleissä ellei erikseen asiasta ole mainittu. Hahmokorttiin on tarkoitus myös merkata ylös pelatut pelit.
Pisteet
Hahmosi pisteet auttavat hahmottamaan eri hahmojen välisiä voimasuhteita ja ajattelemaan hahmosi heikkouksia sekä vahvuuksia - nämä piirteet ovat tärkeitä kun ajattelee pelillisyyttä!
Saat aikuiselle hahmolle 13 pistettä alussa, ja voit jakaa määrän hahmollesi aivan kuten haluat - esimerkiksi voit laittaa vaikka täydet 5 pistettä voiman ja ketteryyden kohdalle, jää muualle silloin yhteensä 4 pistettä jaettavaksi. Tällöin hahmosi vahvuudet ovat voimassa ja ketteryydessä.
Mieti tarkkaan, mihin kohtaan hahmosi pisteitä sijoitat sillä niitä ei voi muuttaa jälkikäteen ilman pelillisiä tapahtumia. Muista myös tuoda heikkoudet ja vahvuudet peleihin mukaan!
Pelillisissä tapahtumissa, kuten suurissa taisteluissa, hahmosi voi saada pisteitä lisää tai, jos huonosti käy, menettää niitä esimerkiksi onnettomuuden seurauksena. Jos hahmosi saa lisää pisteitä, ilmoittaa ylläpito siitä peliin aina erikseen. Voit myös määrätietoisesti yrittää kehittää hahmosi tiettyjä puolia ja hakeutua esimerkiksi tehtäviin joiden ajattelet nostavan pisteitä, ja kysyä ylläpidolta lupaa nostaa hahmosi pisteitä. Ylläpito jakaa pisteitä kuitenkin aina tilannekohtaisesti.
Yleisesti
Hahmolle jaetaan alussa 13 pistettä
Niitä voi kehittää peleissä 25 pisteeseen asti
Alle vuoden ikäisellä pennulla on jaettavana vain 7 pistettä
Lauma
Laumaan kuuluminen tuo kuntoon yhden lisäpisteen +1
Jos laumalla on reviiri, tulee kuntoon myös toinen lisäpiste +1
Aurinkotuulet
Aurinkotuulet vähentävät kuntopisteitä
Hahmo ei pääse suojaan -2
Hahmo pääsee toisen luokan suojaan -1
Hahmo pääsee ensimmäisen luokan suojaan -0
Aikuisella hahmolla on 13 pistettä, kunalle vuoden ikäisellä keskenkasvuisella nuorikolla on 7 pistettä jaettavana. Kun hahmosi täyttää yli vuoden, voit itse lisätä loput pisteistä hahmollesi haluamiisi paikkoihin.
Esimerkiksi tappelutilanteissa pistemäärillä voi verrata hahmojen välisiä eroavaisuuksia ja vahvuuksia. Älä kuitenkaan sokeasti luota niihin - vahva hahmo voi hävitä heikommalle, jolla on älyä käyttää esimerkiksi ympäristöään hyväksi. Jos sinulla on epäselvyyksiä tai kysyttävää pistemääristä, ota ylläpitoon rohkeasti yhteyttä!
Voit merkitä pisteet esimerkiksi 3/5 tai visuaalisemmin html-symboleilla.
Voima
Määrittää miten hahmosi pystyy suoriutumaan voimaa vaativista tehtävistä. Voima näkyy hahmon ulkonäössä selvästi lihaksikkuutena.
Neuvokkuus
Ongelmanratkaisutaitoa ja kykyä yhdistää tapahtumia ja tilanteita toisiinsa. Neuvokas hahmo yleensä pystyy näkemään ratkaisuja tai ehdottamaan uusia lähestymistapoja mihin muut eivät kykene. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hahmosi olisi automaattisesti hyvä perustelemaan ratkaisujaan, jolloin joskus neuvokkuus voi osua omaan nilkkaan! Vaikein taito kehittää.
Ketteryys
Kuinka nopea on hahmosi? Tuskaileeko hahmosi kun se kiipeää vuoren jyrkkää seinämää vai suorittaako se esteen vaivatta? Ketteryys on tärkeää varsinkin metsästyksessä ja eduksi taisteluissa.
Kokemus ja Kunto kattavat myös muut pisteet! Jos hahmon kunto on vaikka aurinkotuulten jäljiltä 1/5 niin sen muutkin ominaisuudet ovat heikompia, vaikka voimassa olisikin 5/5
Kokemus
Hahmosi voi olla älykäs, ketterä ja voimakas mutta jos se on keltanokka, voi kokenut konkari peitota sen. Kokemusta voi kehittää, kuten muitakin taitoja, pelaamalla hahmollasi. Kokenut hahmo tietää niksejä ja asioita, joita vain kokemus on saattanut opettaa. Yleensä vanhemmilla hahmoilla korkea.
Kunto
Kuinka hahmosi jaksaa kamppailussa tai vaeltaa nummilla? Miten se kestää Aurinkotuulet? Lauman tuki on elintärkeää ja nostaa hahmon kuntoa, sillä kun hahmosi on ryhmässä tai laumassa saa se todennäköisemmin ruokaa syötäväkseen. Siksi hahmot, jotka elävät yksin eivätkä toimi laumassa/ryhmässä/perheessä, menettävät yhden kuntopisteen.
Huom! Jos hahmon kunto vähenee nollaan 0/5, sen tila on hyvin heikko, sairauksille altis, kipeilevä ja se tarvitsee lähes poikkeuksetta jonkun muun huolehtimaan siitä. Jos tila jatkuu pidempään, on hahmo kuolemanvaarassa.
Esimerkkejä pisteiden vaikutuksesta
Voima ➀➁➂➃➄
Voih! Hahmosi on voimaton! Tämä ei tarkoita, etteikö se jaksaisi kantaa suussaan edes keppiä, vaan esimerkiksi sitä että se jää nopeasti sekä helposti alakynteen mittelöissä eikä jaksa esimerkiksi vetää raskaita kuormia tai työntää asioita. Hahmosi väsyy helposti ja ulkonäöllisesti se voi näyttää hyvin lihaksettomalta.
Voima ➊➋➌➃➄
Hahmosi on voimassa keskiverto. Se jaksaa tapella useampia minuutteja ja sille ei ole ongelma yrittää hypätä peuran niskaan ja pysäyttää saaliin menon. Yleensä kuitenkin hahmosi tarvii lauman tukea. Kehossa on voimaa, joka näkyy myös hyväkuntoisena olemuksena.
Voima ➊➋➌➍➎
Nyt riittää lihasta, puhtia ja tahtoa! Hahmosi pystyy tekemään selviä yksilösuorituksia ja suuriakin voimannäytteitä. Yleensä haastajat miettivät kahteen kertaan, uskaltavatko ottaa hahmosi kanssa mittaa. Ulkonäössä on selviä merkkejä lihaksikkuudesta ja voimasta.
Miten kehittää hahmon pisteitä?
Hahmo kehittää ominaisuuttaan jollain tapaa, yleensä selkeät pelitapahtumat ovat hyvä peruste pisteen saamiselle. Esim. on tapellut useamman kerran ja voittanut edes jotkut, voi saada kokemusta, voimaa, ketteryyttä tai neuvokkuuttakin, riippuu miten hahmo on tilanteesta selvinnyt.
Pelitilanteiden lisäksi hahmo voi tietoisesti treenata jotain ominaisuutta. Esim. ketteryyttä juoksemalla vaikkapa Juurimetsässä juurien päällä, voimaa sparraamalla toisen hahmon kanssa tai neuvokkuutta opiskelemalla syvällisesti jotain erikoistaitoa.
Myös ison riistan metsästämisestä voi kerryttää pisteitä, sillä onhan se rankkaa hommaa ja vaatii eri ominaisuuksia.
Pisteiden kehittämiseen ei ole kehittynyt mitään yksittäistä "ainoaa oikeaa" tapaa. Tapoja on monia. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, että kehitys tapahtuu pelien kautta.
Pisteiden lisääminen on pelaajan omasta arvioinnista kiinni, ja tosiaan jos kokee että hahmo voisi ansaita pisteen johonkin, niin tulee nykäisemään ylläpitoa hihasta ja perustelee miksi piste olisi ansaittu. Jos vastaus on kieltävä, niin sen lisäksi tulee kuitenkin neuvo tai ehdotus, että mitä hahmo voisi vielä tehdä pisteen ansaitakseen.